نان را در یخچال نگه داریم یا فریزر؟

نگهداری نان
نان تازه‌ای که از تنور یا فر بیرون می‌آید، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بی‌توجهی به اصول نگهداری‌اش، مغزش را سفت می‌کند، به طوری که کمتر کسی حاضر می‌شود به آن لب بزند و به اصطلاح به آن نان «بیات» می‌گویند. عده‌ای تصور می‌کنند گذاشتن نان در یخچال، جلوی بیات شدن آن را می‌گیرد اما این باور غلط است زیرا این کار روند بیات‌شدن را سریع‌تر می‌کند. تنها راه پیشگیری از بیات‌شدن نان، نگه‌داشتن آن در فریزر در دمای منفی ۱۰ تا منفی ۴ درجه سانتیگراد است. شاید خود شما هم به‌طور تجربی متوجه تفاوت‌های بین این دو شرایط نگهداری شده‌باشید؛ هنگامی که نان را در فریزر می‌گذاریم، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می‌شود و دیگر آبی در بافت نان نمی‌ماند که میان مولکول‌های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود، به این ترتیب می‌توان نان را به مدت ۳-۲ ماه در فریزر نگه داشت. با بیرون آوردن نان از فریزر، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمی‌گردد و حالت تازه به خود می‌گیرد

اما در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمی‌رسد بلکه میان مولکول‌های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث کریستاله شدن این مولکول‌ها و بیات شدن نان می‌شود

جالب است بدانید در روستاها یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند، برای افزایش ماندگاری نان آن را زیر آفتاب خشک می‌کنند؛ با این کار آب از بافت نان حذف می‌شود و روند بیات شدن نان رخ نمی‌دهد. سرانجام اینکه اگر چه توصیه ما به خرید روزانه نان است، اما اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان قبل از مصرف آن را ۲۰-۵ دقیقه در دمای اتاق بگذارید.

اما در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمی‌رسد بلکه میان مولکول‌های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث کریستاله‌شدن این مولکول‌ها و بیات‌شدن نان می‌شود.

نکاتی مهم در مورد نگه‌داری نان در فریزر
∗ برای نگهداری نان در فریزر لازم است نان خریداری شده کاملا خنک شود، به قطعات کوچک و مناسب تقسیم گردد و پس از قرار دادن در کیسه‌های پلاستیکی مناسب در حداقل زمان ممکن به فریزر انتقال یابد.

∗ برای مصرف نیز مقدار مورد نیاز را از بسته خارج کنید و برای خروج از حالت انجماد در بسته پلاستیکی و در محیط اتاق یا آشپزخانه قرار دهید. بهتر است درب بسته نان به صورت باز باشد تا رطوبت محتوی بسته اجازه خروج داشته باشد.

∗ اگر نان قبل از بسته‌بندی خنک نشود، به دلیل تعریق رطوبت موجود در نان، پوسته نان بسته‌بندی شده حالت خیس و مرطوب به خود می‌گیرد و محیطی مناسب برای رشد کپک ایجاد خواهد شد. علاوه بر این باعث بیات شدن زودرس، افزایش ضایعات نان و ایجاد بیماری گوارشی می‌گردد.

سلامت بدن با یک کف دست نان
∗ در فرآیند انجماد همیشه توصیه می‌گردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امکان به صورت کامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.

∗ زمانی که قطعات کامل یا بریده شده نان در بسته‌های پلاستیکی برای فریز کردن آماده می‌شوند، خارج نمودن هوای موجود در کیسه یا بسته مربوط به نگهداری نان، روند بیات شدن و همچنین تشکیل کریستال‌های یخ را کاهش می‌دهد و طبیعی است که نان نگهداری شده پس از خروج از حالت انجماد، شادابی بافت و مزه خود را بیشتر حفظ خواهد نمود.

چگونه به وسیله فر یا مایکروویو نان را از حالت انجماد خارج نماییم؟

  • خروج از انجماد در فر
    در موارد ضروری و نیاز فوری می‌توان نان فریز شده را از بسته‌بندی خارج نمود و برای گرم شدن، آن را مستقیما در فر قرار داد که طبیعی است در این حالت، نان خشک‌تر از حالت طبیعی خواهد بود، ولی برای این امر لازم است ابتدا نان از بسته پلاستیکی خارج شده و به طور کامل در یک لفاف آلومینیومی پیچیده شود و سپس در فر با دمای 175 درجه سانتیگراد، برای مدت حدود 10 تا 20 دقیقه (بسته به حجم قطعه نان) قرار بگیرد.

  • خروج از انجماد در مایکروویو
    خروج از انجماد نان با بهره‌گیری از مایکروویو نیز میسر است که در این حالت، به دلیل انتقال مولکول‌های آب، خروج از انجماد صورت می‌گیرد و با توجه به زمان‌های انتخابی کنترل شده، می‌توان نانی بسیار ترد، نرم و یا مرطوب و بعضا خمیری و لاستیکی به دست آورد.

5 Likes

دو پاراگراف از متن رو تکراری گذاشتید
بند ۵ و ۶

1 Like

ممنونم :sweat_smile::grin::pray:

1 Like

:wink::wink::wink::heart_eyes:

1 Like

منکه همش نون میپزم، بهتر ازنون نونوایی :smiley:

3 Likes

خوش به حال شما :yum:

2 Likes

خب ما سه نفریم.
شوهرم بیستا نون لواش هر دفعه میگیره.من سه تا دسته اش میکنم.
یکیشو میزارم یخچال دو تا رو میزارم فریزر.
اولی به نون آخر نرسیده بعدی رو از فریزر در میارم.
از انجماد در میاد مثل روز اوله.
زیاد نمیمونه.چون ما مصرف نونمون زیاده.

خونه بابام میپزن.:heart_eyes:
منم اگر تنور داشتم میپختم.
وای چه لذتی داره وقتی داغ داغ میخوریش.:heart_eyes:

1 Like

باریکلا به شما
من حوصلم نگرفت بخونم
بلأخره تو یخچال نگهداریم یا فریزر؟

1 Like

تو فریزر :wink::joy: تو یخچال بیات میشه
منم متنایی ک جذاب باشه برام رو میخونم نه همه شون :grin:

2 Likes

اره گفتی

خب عربا عاشق نون تنوری ان دیگه :smile:

1 Like

خدارحمتش کنه ایشالا، منم وقتی ۱۳ ،،۱۴ ساله بودم ازمادر خدابیامرزم یادگرفتم خمیردرست کنم، ولی نون نمیپختم ، ازدواج ک کردم بعد دوسال یکی ازفامیلامون تنور اضافه داشت بم داد،منم دیگه زود یادگرفتم باتنور نون بپزم

2 Likes

خدا همه رفتگان رو بیامرزه.
شاید منم یه روز یه تنور واسه خودم جور کنم.
وسوسه اش همیشه باهامه.:sweat_smile:

1 Like

بهتره بخدا ،حتما بگیر

1 Like

چاق میشیم.:joy:

از نون نونوایی ک خیلی بهتره خوشمزه تر هم هست

خو واسه همین میگم چاق میشیم.:joy::joy::joy::joy:

ن بابا کی گفته ،اگه پرخوری کنی چاق میشی :slightly_smiling_face:

خو من نمیتونم جلو خودمو بگیرم.:sweat_smile:

مسئولیت محتوای ارسال شده بر عهده شخص منتشر کننده است و مامی‌گپ هیچگونه مسئولیتی در قبال مطالب ارسالی کاربران ندارد.