سلام .دخترم دو سال و چهار ماهشه.بعد از نه ماهگیش سر کار رفتم پیش مادر شوهرم گذاشتم. یعنی کلاً با مادرشوهرم زندگی میکنم.فقط تو تایم کاریم منو نمی بینه . تا الان خوب بوده اما تقریبا چند روزیِ من که میام سرکار وقتی نیستم گریه میکنه منو میخواد. وقتی هم خونه هستم مدام چسبیده بهم .بنظرتون چیکار کنم؟چرا اینجوری شده؟
سلام عزیزم
زمانی که کودک به شما نیاز داشته کنار او نبودید، به دلیل این که نیازش برآورده نشده الان وابستگیش بهتون بیشتر شده. اگر دو سال اول زندگی همه نیازهای کودک برآورده بشه، از دو سالگی به بعد جدایی مادر از کودک راحت تر خواهد بود.
در دو سال اول که مادر فرزند خود را شیر میدهد بیشترین رابطه عاطفی بین مادر و فرزند برقرار میشود. در واقع از زمانی که جنین در رحم مادر شکل میگیرد رابطه عاطفی از طرف مادر برقرار میشود و با اولین تماس پوستی با نوزاد بیشتر و بیشتر میشود، ولی در مورد فرزند از ۴ تا ۵ ماهگی این رابطه شکل میگیرد. والدین باید بدانند در دو سال اول زندگی کودک، وابستگی کاملا طبیعی است و همانند این است که مادر و فرزند درون یک کپسول زندگی میکنند و در این رابطه معمولاً نقش پدران کمرنگتر است. این وابستگی عمیق بین مادر و فرزند جزو روند طبیعی رشد کودک است، ولی بعد از دو سالگی والدین باید وابستگی کودک را به تدریج، کم کنند.
اولین قدم برای کم کردن وابستگی بچهها بعد از دو سالگی، جدا کردن محل خواب کودک است. در یک سال اول چون نگرانی از نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد وجود دارد، توصیه ما این است که کودک در اتاق پدر و مادر یا در معرض دید آنها بخوابد اما بعد از دو سالگی بهتدریج باید اتاق کودک جدا شود. بعد از اینکه محل خواب کودک جدا شد، قدم بعدی این است که کودک وارد شبکههای اجتماعی کوچک شود. یعنی قبل از اینکه بچه به مهد برود، برای اینکه سطح وابستگی کودک کمتر شود، والدین میتوانند کودک خود را به پارک یا خانه بازی ببرند. به این ترتیب در عین حال که مادر حضور دارد، کودک ارتباط با همسالانش را شروع میکند. از آنجایی که در سه سالگی، روند اجتماعی شدن کودک شکل میگیرد، بهتر است از این سن، کودک را به مهدکودک بسپارند.
ممنونم از راهنمایی تون
خواهش می کنم عزیزم
باید وقت هایی که در کنار فرزندتون هستید کامل بهش توجه داشته باشید و محبت کنید و باهاش وقت بگذرونید.
از همان سالهای ابتدایی بعد از دو سالگی، هرچه پدرها رابطه عمیقتری با کودک برقرار کنند، وابستگی کودک کمتر میشود. توصیه ما این است که پدر تنهایی بچه را به پارک ببرد، با او تنهایی و بدون حضور مادر بازی کند، او را به حمام ببرد و حتی میتواند در پوشک گرفتن بچه کمک کند. حضور پررنگ پدر باعث میشود، بچه سریعتر و راحتتر از مادر جدا شود و در محیطهای اجتماعی مانند مهدکودک راحتتر بماند.
گپهای این سالن به صورت خودکار پس از گذشت 30 روز از آخرین پاسخ بسته میشن، بعد از اون ارسال پاسخ جدید دیگه مجاز نیست. اگه میخواید راجع به همین موضوع صحبتی داشته باشید، بهتره گپ جدیدی رو آغاز کنید.